تولید هبلکس

مواد اولیه تولید هبلکس ( AAC )

مواد تشکیل دهنده اصلی برای تولید هبلکس ( AAC ) عبارت است از :

  • ماسه سیلیسی
  • آهک
  • سیمان
  • پودر آلومینیوم
  • آب

که تمام مواد در طبیعت به وفور یافت میشود که قابل بازیافت و برگرداندن به چرخه تولید می باشد .

نحوه تولید هبلکس ( AAC )

مهمترین مواد اولیه این نوع بتن ، سیلیس می باشد که همین امر سبب گردیده این نوع بلوک را به نام بلوک سیلیسی هم بنامند.

در خط تولید بتن سبک یا AAC  سه سیلوی نگهداری مواد اولیه وجود دارد که عبارتند از : سیلوی سیلیس ، سیلوی آهک  و سیلوی سیمان ، که مواد اولیه پس از نگهداری در این سیلوها به تدریج وارد خط تولید می‌شوند . سیلیس ، آهک و سیمان بوسیله الواتورهای مخصوص از سطح زیرین سیلوها به داخل آنها منتقل و درمدت زمان مشخص وارد خط تولید می‌شوند.

در نخستین مرحله از تولید بتن سبک ، مواد اولیه شامل سیلیس و آب بصورت دوغاب یا گل در آورده می‌شود مواد مورد مصرف شامل سیلیس ، آهک و سیمان بصورت خشک پس از توزین مخلوط می‌شوند و در واقع دو آسیاب در این مرحله وجود دارد  (آسیاب مواد تر) و (مواد خشک) که پس از مخلوط شدن و فرآوری ، مواد به محل قالب ریزی انتقال داده می‌شوند.

پیش از آنکه مواد به قسمت قالب ریزی انتقال یابند بدقت توزین شده و در میکسرهای مخصوصی در مدت زمان لازم و مشخص مخلوط می‌شوند. مرحله بعدی کار مرحله قالب ریزی مواد است که مواد مخلوط شده در داخل قالب‌هایی که هر کدام تقریبا ۳ متر معکب گنجایش دارند ریخته می‌شوند.. این مواد پس از فعل و انفعالات شیمیایی در زمانی مشخص بصورت قالب‌های مورد نظر در می‌آیند این زمان حدود ۳٫۵ ساعت به درازا می‌کشد. اینک زمان آن رسیده است تا قالب‌های تولیدی را به خط ریخته گری انتقال دهند ؛ این قالب‌ها بوسیله شیفتر به خط ریخته گری کارخانه برده می‌شوند تا این مرحله از کار انجام شود.

قالب‌های تولیدی را با مازوت ، اندود می‌کنند تا در مرحله ریخته‌گری چسبندگی ایجاد نشود . میزان حرارت موجود و آمادگی قالب‌ها برای خط برش بوسیله متخصصان کارخانه اندازه‌گیری می‌شود تا پس از اعلام آمادگی قالبها به خط برش منتقل شود . بعلت تغییراتی که می‌تواند در مواد اولیه رخ دهد ، این مواد پیش از ورود به خط ، کنترل شده و آزمایش‌های شیمیایی روی آنها انجام می‌شود و پس از ورود به خط نیز بنا به کیفیتی که درون قالب‌ها دارد ، تحت آزمایش و کنترل کیفی قرار می‌گیرند . در این بخش از کارخانه سطح خارجی قالب‌ها برداشته می‌شود تا یک سطح هموار و مشخصی از تمام قالب‌ها نمایان گردد در این قسمت دیوارهای جانبی قالب‌ها جدا و از واگن‌ها جدا می‌شوند و آنگاه به بخش برش انتقال می‌یابند . در این بخش پس از دیواره برداری از قالب‌ها ، ابتدا برش‌های عرضی به قالبها داده می‌شود و آنگاه با دستگاههای برش و با دقت و توجه خاص کارکنان و متخصصان کارخانه برش‌های طولی قالب‌ها انجام خواهد شد. اندازه برش‌های طولی و عرضی قالب‌ها بسته به تقاضای مصرف کنندگان و بازار مصرف آن دارد که قابل تنظیم و تغییر خواهد بود. پس از مرحله برش ، قالب‌ها بر روی واگن‌های مخصوصی قرار می‌گیرند تا به بخش بلوکی ، که مرحله پخت قالب هاست انتقال یابد . قالب‌های محصول در مرحله پخت وارد اتو کلاوها می‌شوند و در حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد و با فشار ۱۲ اتمسفر پخته و عمل آوری می‌گردند. قالب‌ها در اتوکلاوها پس از پخت کامل به بخش  بارانداز محصولات آماده تحویل ، انتقال می‌یابند تا به تدریج به بازار مصرف عرضه شود.